The Avery Shaw Experiment...

Sziasztok.!
Újra itt, újabb bejegyzéssel. Tudom, nem illik ilyennel előhozakodni, de nagyon rég olvastam már tőletek kommentet, ami be kell valljam nem túl jó érzés. Mindig próbálom felhívni a  figyelmet arra, hogy a visszajelzések nagyon fontosak minden blogger számára. :)
De ennyit a 'lelkizésről' itt van Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek című könyve.

Fülszöveg:
Avery gyakorlatilag születése óta szerelmes a legjobb barátjába. Aidennek ugyan fogalma sincs erről, a lány mégis vígan tervezgeti közös jövőjüket. Egész addig, amíg a srác közli, hogy barátnője van… Mit lép erre a stréber Avery? Hát igazi kocka módjára a tudományba menekül: egy sor társadalmi kísérlettel akarja ­bebizonyítani, hogy az összetört szív csak akkor gyógyul be, ha az ember előbb túljut a gyász hét fázisán. Csakhogy a kivitelezéshez szüksége van egy független külső megfigyelőre — itt lép a képbe Aiden bátyja. A csöppet sem stréber Grayson olyan dolgokra veszi rá a gátlásos lányt, amiket korábban álmában sem mert volna megtenni. A suli alfahímje és a legnagyobb stréber egyre több időt tölt együtt — persze kizárólag a tudomány érdekében! —, és közben egy egészen új kísérlet veszi kezdetét…
Vélemény:
Jaj, de jól esett ez most nekem. Nagyon szeretem a LOL- könyveket, mert mindig simogatják a lelkem. Ha valami könnyedre, romantikusra vagy aranyosra vágyom csak előveszem a sorozat valamelyik kötetét. Nos, ez sem okozott csalódást.
Az alapsztori adott. Avery szerelmes a legjobb barátjába, aki azonban ezt nem viszonozza (eddig semmi újdonság), sőt még össze is töri a lány szívét (ez sem új). Ekkor Avery kigondolja, hogy ő bizony a gyász hét fázisát éli meg, ebből pedig egy király kísérletet lehetne csinálni. És itt jön a képbe Grayson, akivel a történet teljessé és izgalmassá válik. 
Imádtam, ahogyan a könyv végigvezet a hét fázison a két főszereplő segítségével. Szépen lassan mindketten kikerülnek a komfortzónájukból és ezt váltott szemszög mögül  nézhetjük, amivel semmi gond nem volt, mert mindketten nagyon szerethető karakterek voltak a maguk módján. 
Tény, hogy, aki valami extrára vár, nem ebben a könyvben kapja meg. Igazi kis tinikönyv, tiniszerelemmel, happy enddel, jó szereplőkkel, egy-két mélyponttal. Egyértelműen voltak a könyvnek rosszabb pillanatai, de igazából a könnyed stílus és Grayson ezt feledtette. 
Mindent egybevetve, aki olvasott már LOL- könyvet tudja miről beszélek. Aki pedig nem, azonnal pótolja ezt a hiányosságát. 
Karakterek: 
Avery: Nem lett a kedvenc női karakterem, de ő szolgáltatta a jó kis alapsztorit és igazán megérdemelte Graysont.
Grayson: Ő viszont abszolút szerelem lett első látásra. Tipikus ifjúsági könyv karakter. Ő az, akit minden tinifilmben keresnek a csajok. Humoros és a gondoskodása elolvasztott.
Aiden: A tökéletes ellentéte a bátyának. Megértettem a függetlenedési vágyát, de ahogyan és amiért intézte...gyűlöltem. 
Borító: 
A magyar borítót egyszerűen imádom és nagyon szép. Figyelemfelkeltő és a szereplőket is így képzeltem el. Azonban az angol borító egy förmedvény. Na jó, persze láttam már rondábbat is, de ez harcba száll. 

Kiadó: Móra
Kiadási év: 2015
Eredeti cím: The Avery Shaw Experiment
Oldalszám: 232
Kedvenc karakterek:  Grayson, Libby

Jövőhéten valami különleges dologgal jövök Nektek, addig is szép hetet.! :)
Hamarosan jövök...
xx, Kittina...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon