Tangled...

Sziasztok.!
Újabb vasárnap és újabb bejegyzés Nektek. Általam gyorsan megkedvelt könyvről szeretnék írni, ami nem más, mint Emma Chase: Behálózva...

Fülszöveg:
Drew sokat tud a nőkről, de nem eleget. Drew Evans igazi főnyeremény. Szívdöglesztő, rámenős, gazdag, egyszóval olyan pasi, akinek mosolyáért New York legtökéletesebb alakú hölgyei örömmel ledobnák magukról a trendi kis koktélruhát, és még nagyobb örömmel hagynák el megunt férjeiket. Ő a társasági élet központja, a cég titkos reménysége, a család mintapéldánya, de egy napon eltűnik a színről, és jó oka van rá. Állítólag lázas betegen fekszik és kúrálja magát. De ugye ezt a dumát egyikünk sem veszi be? Katherine Brooks éles eszű, állhatatos és gyönyörű. A siker érdekében mindenen és mindenkin átgázol, ha kell. Drew és Kate gyönyörű pár lehetnének. Ha nem gyűlölnék egymást minden erejükkel. Ha nem vágynának egymásra minden porcikájukkal. Vajon ki kerül ki győztesen kettőjük világraszóló párharcából? Ki engedelmeskedik kinek, ki a főnök az ágyban és ki a cégben?
Vélemény:
Elsősorban nem igazán a borító keltette fel az érdeklődésemet, de valamiért mégis késztetést éreztem a fülszöveg elolvasására és szinte azonnal bele is vágtam. Küllemét tekintve nem egy tipikus könyvméret, egy kicsit kisebb, de tökéletes utazáshoz. Kb. mindenbe belefér, ami nálam hatalmas előny, mert általában kis táskával sétafikálok. Visszatérve tehát nekikezdtem és kifejezetten gyorsan végeztem is vele. Ez pedig annak köszönhető, hogy a történet gördülékeny és lendületes volt nem kevés humorral és erotikával fűszerezve. A tálalást pedig egyenesen Drew Evans-től kapjuk, nem is akármilyen módon. Tehát itt már adtam is az írónőnek egy hatalmas piros pontot. Férfi szemszög, amit a legtöbb nőtársam imád. 
Rögtön az első oldalon megismerjük a leharcolt Drew-t, akit épp szerelmi bánat gyötör vagyis bocsánat, influenzás. Na de hogyan jutott idáig? A könyv első felében tehát Drew elmeséli, hogyan is került ebbe a helyzetbe. Mivel a történteket ő már egyszer átélte, az olvasókat szinte mindig figyelmezteti és megszólítja a maga sajátos módján. Újabb piros pont! Ez a férfi egy mocskos szájú, egoista, nőfaló seggfej, de ennek ellenére vagy éppen ezért sem tudom őt utálni (bevallom néha azért felpofoztam volna). Majd a sztori második felében megkapjuk a letargiából kilábalt hapsit, aki igyekszik megoldást találni a dolgaira.
Kapunk családias, idilli képeket, munkamániások összetűzéseit és nagy veszekedéseket Kate-vel,  amiket én a leginkább szeretek. És mivel erotikus könyvről van szó, 'akciójelenetek-ből' sincs hiány. Aki ilyen helyzetek olvasásakor könnyen elpirul, annak nem feltétlenül ajánlom tömegközlekedésen vagy nyilvános helyen való olvasásra, mert ismerve a tényt, hogy férfi szemszög és tudván azt, hogy e szemszög mögött Drew áll, nem a leglightosabb leírásokat kapjuk. Mindent tökéletes részletességgel jelenít meg, azzal az arrogáns 'tudom-mi-kell-a-nőnek' stílussal.
Viszont, ami kicsit sem tetszett a sok sztereotípia és a 'fogadd-el-a-férfiakat-így-mert-ők-nem-változnak' beszólásokat Drew részéről. Valljuk be, ez kifejezetten idegesítő volt, mert nem egyszer vagy kétszer, minden harmadik oldalon megjelent.
Összességében tehát néhány dolog kicsit kiforratlan volt, de ez az írónő első regénye, úgyhogy megbocsátható. Mindent ütött a humor, sokszor hangosan nevettem, de komolyan. Ez velem minden negatívumot feledtet. Szóval a maga szemtelenségével és cinizmusával ez egy remek kikapcsolódás mindenki számára, csak ajánlani tudom.
Karakterek:
Drew: pimasz, nagyképű és nagy dumás, de szerethető karakter, aki teljesen feldobta az amúgy sablonos történetet.
Kate: róla nem igazán beszéltem eddig, de az egyik legerősebb és leghatározottabb női karakter, akit eddig olvastam. Sikeres a munkájában és mindent teljes erőbedobással csinál. A mű végére kicsit gyengült, de ennek ellenére is  nagyon megkedveltem.
Mackenzie: tüneményes, imádni való kis csaj, aki által megismertük Drew 'jobbik' odalát.
Borító:
Nekem nem igazán tetszik, de az ellentét fellelhető a borítóban és
magában a könyvben. Nő a borítón, férfi szemszög és ugyanez fellelhető a második kötetben is: férfi a borítón női szemszöggel.

A külföldi borítóterv azonban sokkal ínycsiklandozóbb .. ;)

Kiadó: Athenaeum
Kiadási év: 2014
Eredeti cím: Tangled
Oldalszám: 320
Kedvenc karakterek: Drew, Mackenzie, Kate

Hamarosan jövök...
xx, Kittina...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon